Kezdőlap Rólunk Tudnivalók Hírek Kapcsolat Linkek
Tudnivalók

Megrendelés illetve ajánlatkérés előtt javasoljuk elolvasni az alábbiakat. Ha még így is maradna megválaszolatlan kérdés, a Kapcsolatok oldalon lévő elérhetőségeink útján örömmel állunk rendelkezésükre.

1. Származási hely, minőség, CE irányelvek, garancia, szervízháttér

A honlapunkon bemutatott valamennyi szerszámgép és tartozék magas műszaki színvonalat képviselő kínai (és taiwani) gyárakban készül. Partnereink régóta beszállítói nyugat-európai és észak-amerikai kereskedő cégeknek, így rendelkeznek az előírt minősítésekkel és a termékek jelentős része (ahol ez előírás) a CE irányelveknek megfelel.

A hatályos magyar törvények értelmében valamennyi termékünkre 1 év garanciát adunk a termék vásárlásának dátumától, vagy a használatba vétel időpontjától, ha ez egyértelműen és hitelt érdemlően megállapítható. Telepítést igénylő gépek esetén a garancia feltétele a Ferrobi Kft. által végzett telepítés és üzembe helyezés.

A garanciális és garancián túli javításokat saját javítóműhelyünk végzi.

2. Megrendelés

Megrendelést csak írásban és előleg befizetése mellett fogadunk el. Nagyobb értékű gépeknél külön szállítási szerződés készül.

3. Fizetési módozatok

A vételár kifizetésére a következő módozatok lehetségesek:

 

Előrefizetés: a teljes összeg előre átutalása, HUF,  EUR vagy  USD devizanemekben.   Ebben az esetben 2 % árengedményt adunk a számla nettó összegéből.  Forintos illetve Euróban történő fizetés esetén ezzel elkerülhető az árfolyamkockázat is.

 

Részletfizetés: 30 % előleg befizetése rendeléskor, 60 % befizetése az áru elhajózásakor esedékes, a maradék 10 % pedig a gép üzembe helyezése és átadása után fizetendő.

 

Tekintettel az USD alapú import árainkra és az árfolyam ingadozásban rejlő kockázatokra, a vételár részleteinek a kifizetése a következő szabályok alapján történik:

 

HUF: Forintban kötött szerződés esetén az esedékes részlet a fizetés időpontjában érvényes listaár megfelelő %-a lesz.

 

EUR: Euróban történt megállapodáskor a fizetendő részletet korrigálni kell a szerződésben rögzített és a részletfizetéskor érvényes EUR/USD keresztárfolyam különbségével.

 

USD:  Amerikai dollárban kötött szerződés esetén a fizetendő részletek nem változnak.

 

4. Árengedmények

A listában feltűntetett árakból a következő esetekben tudunk árengedményt adni:

 

- legalább két gép egyidejű megrendelésekor, azonos vevő esetén

- visszatérő vevőnél

- bizonyos fizetési módozatoknál kedvező árfolyamváltozás esetén

- viszonteladói megrendeléseknél

- egyéb meggyőző érvek esetén...

 

Az árengedmények mértékét ajánlatainkban/szállítási szerződéseinkben rögzítjük.

 

5. Szállítási határidők

Megrendeléstől általában 3-4 hónapra érkeznek be a gépek. Ahol ettől eltérés várható, ott ezt külön jelezzük az ajánlatban.

6. Kiszállítás, telepítés, üzembe helyezés

Gépek:

Az árlistában feltüntetett árak szekszárdi átvétel mellett érvényesek. A Ferrobi cég telephelyén történő üzembe helyezés költsége - amelyeknél ez lehetséges - minden gép esetében benne foglaltatik az árban.

A kiszállításról, telepítésről és a helyszínen történő üzembe helyezésről egyedi megállapodás szükséges.

 

Tartozékok:

Tartozékokat - nagyon ritka kivételtől eltekintve - csak géppel együtt szállítunk.

Ezen ritka esetekben a megrendelt, esetleg raktáron lévő tartozékokat a szekszárdi vagy a budapesti referencia műhelyekben lehet átvenni, illetve térítés ellenében kérhető házhozszállítás is postacsomag, futárszolgálat, személyes kiszállítás stb. formájában.

 

7. Elírások, tartalmi hibák

Minden igyekezetünk ellenére előfordulhat, hogy a honlap elírást, sajtóhibát, hibás linket esetleg tárgyi tévedést tartalmaz. Ritka esetben a gyártók is módosíthatnak az egyes gépek, tartozékok műszaki tartalmán, anélkül, hogy minket értesítenének. Ezekért a hibákért elnézést kérünk, de felelősséget nem tudunk értük vállalni. Viszont igyekszünk minél előbb kijavítani őket és ehhez köszönettel vesszük látogatóink jobbító szándékú észrevételeit.

8. Képek, illusztrációk

A honlapon található katalógus és üzemi fotók elsősorban illusztációk, a pontos műszaki tartalmat mindig hivatalos ajánlatunk rögzíti. A ténylegesen leszállított gépek külsejében kisebb  eltérések (szín, kezelőszervi elrendezés stb.) előfordulhatnak.

Arculatterv és szerzői jogok: Cruz D.S. 2009.